top of page
Brandt
FB50C770-24AA-4B15-881D-3B7AD80A1CA1_1_201_a.jpg
341BB947-EE83-464C-A05E-4CC92ECF0BEB_1_201_a.jpg
8E9BDB64-AE78-4733-9152-1299A035ABC5_1_201_a.jpg
foto hapje ui kopie.jpg
2FEFD5A5-4A37-413D-B72A-B91D1F1156DD_1_100_o.jpg

Brandt was de derde presentatie van visual storyteller Lotte Ooms en kok Paul Jonker bij StrandLAB. Op 19 februari kon je in deze wintereditie deelnemen aan een gedeeld warmte diner. Één waar de producten bij lokale makers en de omgeving zijn verzameld en zorgvuldig bereid zijn door Paul en Lotte om zo samen te genieten van de lokale winter oogst.


Tijdens BRANDT bereiden Lotte en Paul een warme maaltijd door middel van de heerlijke lokale producten die Almere te bieden heeft. Ondergedompeld in het winterseizoen en de activiteiten die vroeger werden gedaan om de kou te doorstaan kwamen ze tot de vijf ingreidienten die de maaltijd vormgaf. Door op een verzamel tocht te gaan door de omgeving ontstond er een diner waar iedere gast een rol vervulde. Zo niet door het delen van een ingrediënt dan wel door de gedeelde verhalen of warmte. BRANDT was een beleving waar je mocht geven en nemen en waar verbinding en duurzaamheid een grote rol speelden. Er werd een 4 gangen diner geserveerd waarvan elke gang volledig werd gerepresenteerd door 1 ingrediënt.

Het menu bestond uit:

* aperitief: Glühwein van heksenkruid 

   samenwerking: 036 natuurlijk 

* Gegrilde pompoen, spaghetti pompoen, pompoenpitcreme, geroosterde pompoenpit, hokaido pompoen

   samenwerking: Jos Bregman

* Groene kool, spitskoolsalade, boerenkoolcreme, palmkoolpoeder

   samenwerking: onze volkstuinen

* uiencompote, uiensoep, bieslookcreme, gebrande prei poeder, zoetzure rode ui 

   samenwerking: Almeerse Wolunie

 

* geroosterde peterseliewortel, pastinaaksalade, mierikswortelcreme, krokante gele wortel

  samenwerking: 'n wilde keuze

Credits

Fotografie: Nicky de Ijl

Locatie: Strandlab Almere

bottom of page